OBJECTIUS:
Conèixer els perills associats a la manipulació dels aliments. Conèixer els principis del pla d’autocontrol alimentari.
DIRIGIT A:
Tota persona que en el seu dia a dia estigui relacionada amb la cadena alimentària, sigui en contacte directe amb els aliments o no.
METODOLOGIA:
La formació es realitza presencialment i en directe. L’assistència a la formació pot ser presencial o seguiment a través de la plataforma zoom. Cal assistir a la totalitat de la formació i superar un examen, que s’aprova amb el 50% de les respostes correctes.
FORMADOR/S:
Laura Prados Andorrà i Tània Baró: Laura Prados. Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels aliments.
Tània Baró. Tècnic superior en dietètica i nutrició.
PROGRAMA:
1. Introducció:
1.1. Seguretat alimentària
1.2. Manipulador d’aliments?
1.3. Bones Pràctiques de Manipulació
2. Contaminacions dels aliments:
2.1. Físiques
2.2. Químiques
2.3. Biològiques
3. Microbiologia alimentària:
3.1. Els microorganismes en els aliments: efecte de la temperatura, l’aigua, el pH, l’oxigen
4. Malalties produïdes pels aliments:
4.1. Factors que contribueixen a les TIA
4.2. Agents causants
5. Bones Pràctiques de Manipulació:
5.1. Generals
5.2. Específiques per l’elaboració de plats preparats
6. El pla d’autocontrol alimentari i el APPCC:
6.1. Introducció
6.2. Prerequisits
7. Informació alimentària al consumidor
8. Legislació aplicada